Hvem gærer din mad?
Matematik
A
B
Biologi
A
B
C
Bioteknologi
A
B
Vi anvender en lang række mikroorganismer til at forarbejde fødevarer ved fermentering, også kaldet gæring. Så kan de holde sig længere, og de får ofte en syrlig-frisk og /eller umami-fyldig smag.
I dette tema skal du anvende bakterier og svampe til at lave din egen fermenterede fødevare.
Du skal desuden undersøge nærmere, hvilke bakterier der er i dit fermenterede produkt. Det gør vi ved at oprense DNA fra bakterierne i produktet og sekventere baserækkefølgen i deres DNA. Ved at sammenligne med bioinformatiske databaser, kan bakterietyperne bestemmes.
Du finder fire typer af filer i temaet som er nummererede 1-4:
- Opgaver og vejledninger til fermentering og start på temaet
- Opgaver til baggrundsviden om Nanopore-sekventering, resultatbehandling, bioinformatik, alignment, fylogenetiske træer.
- Laboratorieprotokoller (vejledninger) til Nanopore-sekventering (filer: 3)
- Vejledninger til lærere
Filer
pdf
Biologi
A
B
C
Bioteknologi
A
pdf
Biologi
A
B
C
Bioteknologi
A
pdf
Biologi
A
B
C
Bioteknologi
A
pdf
Biologi
A
B
C
Bioteknologi
A
pdf
Biologi
A
B
C
Bioteknologi
A
pdf
Biologi
A
B
Bioteknologi
A
pdf
Biologi
A
B
Bioteknologi
A
pdf
Biologi
A
B
Bioteknologi
A
pdf
Biologi
A
B
Bioteknologi
A
pdf
Biologi
A
B
Bioteknologi
A
pdf
Biologi
A
B
Bioteknologi
A
pdf
Biologi
A
B
Bioteknologi
A
pdf
Biologi
A
B
Bioteknologi
A
pdf
Biologi
A
B
Bioteknologi
A
pdf
Biologi
A
B
Bioteknologi
A
pdf
Biologi
A
B
Bioteknologi
A
pdf
Biologi
A
B
Bioteknologi
A
SRO emner
pdf
Biologi
A
Bioteknologi
A
pdf
Matematik
A
Biologi
C